18.12.06

I'm From Barcelona - Let Me Introduce My Friends (Interpop, 2006)

2006 yılında Emanuel Lundgren tarafından kurulan ve kısa sürede yapısal anlamda ciddi bir gelişim sürecine giren I'm From Barcelona albümünü Eylül ayının sonunda Interpop'tan çıkardı.

Grup aslında indie rock yapıyor diye kısaca özetlenebilir ancak çalışmalarının derinine indiğimizde rock ile indie popu birleştirdiklerini söylemek daha doğru olur. Grubun vokalleri de Emanuel Lundgren'in tekelinde. Bir kızıl olarak da bu görevi sonuna kadar hakediyor.

Albümdeki çalışmalarda en çok dikkat çeken nokta neredeyse albümdeki tüm melodilerin insanların eşlik etmesi için yapıldığı hissini vermesi ve bunun yanında koroların da bolca yer alması. Ayrıca esntrüman açısından da hiçbir masraftan kaçınılmamış. Albümde inanılmaz denecek sayıda enstrüman var ve her çalışmada kullanılan farklı enstrümanlar çok değişik ruh hallerini yansıtmakta etkin olarak dağıtılmış.

Albümde enerji, gözyaşı, aşk, hayaller, neşe ve alkol var. Bu da herkesin kendisinden bir parça bulabileceğini işaret ediyor. Açıkçası insanın yüzünde sabit bir tebessümle dinleyeceği çok güzel bir albüm olmuş. İmkan olursa konserlerinde de gözlerimizi parlatan bir neşeyle izlesek diye mutlaka iç geçiriyor insan.

Albümde tebessüm ettiren çalışmalar:

1) Oversleeping
2) Collecion Of Stamps
3) We're From Barcelona
4) Treehouse
6) Ola Kala
7) Chicken Pox
10) Barcelona Loves You
12) Gizli Parça (11. parça The Sweetest Lullaby'dan sonra)

I'm From Barcelona

Hiç yorum yok: