5.12.06

Koop - Koop Islands (Studio !K7, 2006)

Magnus Zingmark ve Oscar Simonsson adlı iki İsveçli'den oluşan Koop, future jazz, acid jazz, downtempo türlerinde başarılı çalışmalar sergileyen bir oluşum. İkili 1995 yılından bu yana birlikte prodüksiyon yapıyorlar ve geniş çapta başarıya ulaştılar.

İlk albümleri "Sons Of Koop"'un 1997 yılında onları dünyaya tanıtmasının ardından 2001 yılında gelen "Waltz For Koop" albümleriyle modern caz konusunda her zaman iddialı olduklarını kanıtladılar. Bu arada ilk albümlerinin ardından Compost'un alt şirketi olan Jazzanova Compost Records'la yaptıkları anlaşma onlara çok daha büyük kitlelere ulaşma imkanı tanıdı.

"Waltz For Koop" albümleri 5 ayrı plak şirketinden basıldı ve bu bakımdan da ne kadar başarılı olduğu anlaşılabilir. 2002 ve 2003 yıllarında bu albümden birçok çalışmanın düzenlemeleri plak olarak piyasaya sürüldü. Ancak Koop nedense 5 senelik uzun bir ara verdi. Bu ara sırasında dünyayı turladılar ve başka birçok sanatçıya düzenleme yaptılar ancak kendi albümlerinden hiç ses çıkmadı. Sonunda bu uzun aranın bitişi geçen sene Stockholm'de stüdyoya girmeleriyle başladı. Şimdi ise karşımıza "Koop Islands" albümleriyle çıktılar.

Albümde eski albümlerdeki İsveç romantizminin yerine daha çok Karayip havası hakim. Özellikle "Come To Me" adlı çalışma bu konuda en iyi örneği teşkil ediyor. Gerek vokal, gerekse altyapı açısından İsveç'te yaşayan bir Karayipli edası taşıyor.

Her zaman prodüksiyonlarının caz çizgileri etrafında olacağını söyleyen ikili hayat tarzlarının ve dünya görüşlerinin de bu doğrultuda olduğunu söyledi albüm tanıtımında.

Bu arada albüm hakkında söylenmesi gereken bir diğer nokta da Yukimi Nagano'nun eşsiz vokali. "Come To Me, "I See A Different You" ve "Wherever There Is You"'da başarılı müzikal altyapının üzerine serilen ipekten bir örtü etkisi yaratıyor. Albümde Norveçli prodüktör Ane Brun, "Waltz For Koop" albümünde de yer alan Mikael Sundin ve daha önce Koop ve Tosca ile çalışmış olan ünlü vokalist Earl Zinger'in de başarılı vokalleri var.

Albümdeki başarılı çalışmalar:

2) Come To Me
3) Forces...Darling
4) I See A Different You
6) The Moonbounce
7) Beyond The Son
8) Wherever There Is You

Koop

Çalışmaların linkleri 30 saniyeliktir ve Juno Records'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok: