30.12.06

Nina Simone - Remixed And Reimagined (Legacy, 2006)

Efsanevi caz vokalisti Nina Simone'un anısına onun unutulmaz parçalarına yapılan bir albüm piyasaya çıktı. Nina Simone her ne kadar caz sanatçısı olarak anılmaktan hoşlanmasa da (Sorun caz olması değil kategorizasyonu sevmiyor) bu türün çok önemli isimleri arasında yer alıyor. Ancak zamanında soul, r&b ve hatta pop söylediği zamanlar da olmuş.

1933 doğumlu sanatçı 2003 yılında aramızdan ayrıldı ve o güne kadar konser kayıtlarıyla birlikte 36 albüme imza attı. Onun ölümünden sonra da 3 albüm daha çıktı. Bunlardan biri de şu an sözkonusu olan albüm "Remixed and Reimagined".

Albümde Nina Simone'un kariyeri boyunca yaptığı birçok efsanevi çalışmanın yeni bir bakış açısı kazanmış hali var. Bu bakış açısı yapılan düzenlemelerle ve yeniden yapılandırmalarla ortaya çıkmış. Bu çalışmaları yapan sanatçılar arasında öyle çok fazla göz önünde bulunan bir isim yok ancak sonuç hiç de yadsınacak gibi değil.

Albümdeki çalışmaların yeni hallerinde temel olarak funk etkisi var. Albümün önemi sebebiyle vokal hiçbir zaman geri plana atılmamış çünkü burada önemli olanın Nina Simone olduğu unutulmamış.

Albümde dikkat çekenler:
1) I Can't See Nobody (Daniel Y Remix)
3) Ain't Got No I Got Life (Groovefinder Remix)
5) Turn Me On (Tony Humprie's Got U Turned On Dub)
8) Go To Hell (Mowo Remix)
11) O-O-Oh Child (Nickodemus Remix)
13) Obeah Woman (DJ Logic Remix)

Nina Simone

Hiç yorum yok: