17.12.06

Move D - Kunststoff (City Center Offices, 2006)

David Moufang'in ünlü projesi Move D 1995 yılında Source Records'dan çıkardığı albümü Kunstoff'u bu sefer City Centre Offices'dan yayınladı. Elbette albüm 11 yıllık ve güncelliği sorgulanabilir normalde böyle çalışmaların ama bu albüm yıllanmış viski gibi. Bugün çıksa yine de aynı takdirle karşılardım.

Source Records'un da sahibi olan David Moufang aslında birçok kişinin Pete Namlook'la beraber ortaya koyduğu projesinden bildiği bir isim. Aslında onun ortak projeleri bununla da sınırlı değil. Jonas Grossmann (Spacetime Continuum), Jonah Sharp, Roman Flugel, Rob Gordon, Dr. Atmo ve To Rococo Rot gibi müzik dünyası açısından önemli isimlerle de çalışmalar yaptı.

Çalışmalarının sadece küçük bir kısmını kendi şirketinden yayınlayan Moufang, asıl büyük kısmını Fax, Warp, Soma, Compost, Rough Trade ve PIAS'tan yayınladı. Açıkçası burada Moufang'in yaptıklarını anlatmak için yer yetmez ancak kısaca müziğe bakış açısına da değinmek lazım.

Moufang her zaman aksak vuruşların inatçı bir savunucusu oldu. Bunda yetiştiği dönemde hakim olan old-skool elektronun da etkisini yadsımamak lazım. Bunun yanında çalışmalarının genel yapısında bugün bile bazı öğelerini yeni yeni gördüğümüz deneysellikler mevcut ve bunların çoğu da zamanının 5-10 adım ötesinde.

Kunstoff albümü de bu özelliklerin birçoğunu yoğun olarak içeriyor. Albümde tekno, IDM, minimal, elektro, acid, ve house öğelerine rastlamak mümkün. Albüm aslında Move D'nin müzikal yolculuğunda nereden nereye geldiği konusunda da güzel bir mihenk taşı görevi görüyor. Özellikle In/Out (Initial Mix) ve Nimm 2'yi imkanı olanlar dinlesin. Bugün oldukça ön planda olan minimalist elektronik müzik akımının geldiği noktayla örtüşen birçok altyapısal öğeler görülebilir. Elbette arada 11 yıl fark olması da David Moufang'i bugünkü konumuna getiren temel sebep.

Source Records

Hiç yorum yok: