23.12.06

Louie Austen - Iguana (Klein, 2006)

Louie Austen aslında Las Vegas semalarında yakından bilinen ünlü bir vokalist. Bu yolda kendisi Dean Martin ve Frank Sinatra gibi isimleri takip etmeye çalıştığını belirtiyor. Ancak bu noktada kendisinin yaşadığı değişim bizi asıl yakından ilgilendiren.

1998 yılında bir Avrupa gezisinde elektronik müzik prodüktörleri Avusturyalı Mario Neugebauer ve Alman Patrick Pulsinger ile tanışan Louie Austen elektronik müziğe ilgi duydu ve bu noktada ilginç bir oluşum ortaya çıktı.

Bu oluşum ilk meyvesini 1999 yılında "Consequences" albümüyle verdi ve arkasından 2001 yılında Kitty-Yo'dan "Only Tonight" adlı albümü takip etti. 2003'te yine aynı plak şirketinden "Easy Love" albümü çıktı ve şimdi de Louie Austen yeni albümüyle karşımızda.

Elbette Dean Martin ve Frank Sinatra'yı takip eden bir ismin elektronik müziğe ilgi duyması ve elektronik altyapılar üzerine vokal yapması güzel. Sonuçlara gelince onlar da oldukça güzel.

Vokalin yapısı açısından Las Vegas'ta geçirdiği yılların etkisi çok açık ortada. Albümde özellikle "Red Light", "Rain" ve "Boom Boom" adlı çalışmalarda dikkat çekiyor vokalin bu yapısı. Gerçekten etkilendim diyebilirim.

Albümde elektro pop ve new wave arasında giden bir temel müzikal altyapı var. Temel olarak da vokalin dinginliğine ve kadife etkisine uygun çalışmalar hazırlanmış demek doğru olur. Her ne kadar planlı prodüksiyon bir nebze doğallıktan uzak olsa da yine de uygun biçimde hazırlandığında bu albümdeki gibi eğreti durmayabiliyor.

Albümde dikkat çeken çalışmalara gelince:

1) Passion For Life
3) Red Light
4) Rain
5) Boom Boom
6) If You Let Me Love You
8) Glamour Girl

Louie Austen

Tanıtım linkleri Juno Records'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok: