2.12.06

Gürol Ağırbaş - Köprüler - İki Dünya (Ada Müzik, 2006)

Gürol Ağırbaş Türkiye'nin en yetenekli sanatçıları arasında yer alıyor. Bugüne kadar göz önünde olmaktansa daha arka planda çok kaliteli işler yapmayı amaçlamış biri olarak artık projeleri ve çalışmaları daha çok karşımıza çıkıyor ve bu da yüzümüzü güldürüyor.

Aslında Gürol Ağırbaş'ı çoğumuz öyle ya da böyle gördük ve dinledik bilmesek de. Bülent Ortaçgil'in grubunda yer alıyor ve konserlerde de birlikte çalışıyorlar. Ayrıca daha başka birçok sanatçı ile de çalışmalar yapmış bir isim. Bas gitarıyla bizlere her zaman güzel şeyler hissettirdi tüm çalışmalarıyla.

Bu çalışmalarının yanında aslında çıkardığı solo albümler onu bugünkü konuma getirdi. "Bas Şarkıları 1" ve "Bas Şarkıları 2" adlı albümleriyle bir anda içimizi ısıtan Gürol Ağırbaş, şimdi yeni projesi ve etkileyici bir çalışma ile karşımızda.

Gürol Ağırbaş, başlattığı projenin ilk çalışmasında birçok kişinin hayalini kurduğu ancak cesaret edemediği bir işe kalkışıyor. Ona bu zor amacında Erkan Oğur, Ercan Irmak ve Halil Karaduman'ın arasında bulunduğu bir yetenek güruhu eşlik ediyor ve bu da azıcık da olsa işini kolaylaştırmıştır.

Köprüler projesinin ilk albümü "İki Dünya", farklı dönemlerden ünlü klasik müzik bestecilerinin çalışmalarını bugüne uyarlıyor ancak bunu yaparken de Türk müziği temelli düşünüyor. Ortaya çıkan sonuçtan bahsetmeye dilim varmıyor çünkü albümü en az 10 kere dinledim ve hala ağzım açık dinliyorum.

Albümde yer alan çalışmaları ya da bestecileri örnek vererek saymak haksızlık olacağı ve hatta haddime düşmediği için aşağı albümün parça listesini sıraladım. Albümdeki her çalışma çok güzel düzenlenmiş ve muhteşem bir uyarlama ancak Faure'nin Pavane'i beni inanılmaz etkiledi. Sanırım bunda Erkan Oğur'un perdeli gitarının etkisi var.

1) Vivaldi - Four Seasons - Spring
2) Brahms - Hungarian Dances
3) Faure - Pavane
4) Carl Orff - Carmina Burana
5) Albinoni - Adagio
6) Rodrigo - Concierte De Aranjuez
7) Bizet - Carmen
8) Ravel - Bolero
9) Mozart - Eine Kleine Nachtmusik
10) Dvorak - From The New World

http://www.gurolagirbas.com

Albümün yurtdışında satışı konusunda hiçbir bilgim yok ancak umarım satışı vardır ve Türk müziğinin, Türk müziğini oluşturan enstrümanların ve bunların icrasının ortaya çıkardığı o etkileyici havayı herkes dinleyebilir. Gürol Ağırbaş ve ona bu albümde destek olan tüm sanatçıların ellerine ve nefeslerine sağlık. Bu arada böyle bir projeyi destekleyen Ada Müzik'e de teşekkürler.

Hiç yorum yok: